SALAM PERJUANGAN

Wak dalam 2 ke 3 hari akan diperam ke satu penjuru dunia untuk kursus mengenal diri.(Eh..rupanya selama ini wak tak kenal diri wak ya..)Apapun moga kesan dari pada kursus itu Insaallah moga menjadi satu anjakan pradigma buat diri Wak maju terus ke hadapan dan tanpa menoleh lagi ke belakang..(Jangan pandang belakang..)

Nantikan coretan Wak di hari yang lain yang pastinya lebih berbisa dan berilmu..Insaallah..Untuk tip motivasi Wak turunkan di sini petikan dari Saudara Irfan Khairi berkenaan dengan Masa atau pengurusan Masa..Cukup suka Wak dengan anak Muda ini yang bukan saja sudah Jutawan kerana usuahnya sendiri tetapi adalah kerana dia adalah insan yang berwawasan tinggi dan komited serta rajin selain handsome macam Wak juga..heh..heh..

Dalam pengurusan masa, sekiranya anda mempunyai banyak tugasan yang perlu di lakukan dalam sehari, yang mana patut anda mulakan dulu?

Pakar pengurusan masa berpendapat bahawa anda patut mulakan tugasan yang paling BESAR dan paling SUSAH terlebih dahulu. Lakukannya di awal pagi sebelum melakukan tugasan-tugasan yang lebih kecil.

Hakikatnya, lebih ramai yang suka melakukan dan menyiapkan kerja-kerja kecil sehingga siap terlebih dahulu sebelum memulakan kerja yang besar.

Kebaikan memulakan kerja yang susah dahulu di awal pagi adalah, kebanyakan insan paling produktif di awal hari berbanding dengan lewat. Sekiranya kerja besar dilakukan pada lewat hari, produktif menurun dan masa yang diambil untuk menyiapkan kerja besar tersebut berganda-ganda!

Saya sendiri sering mengikuti petua ini dan mendapati produktiviti bertambah. Anda patut mencubanya! )

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: